Председница Мреже жена у полицији

Оне су лице Мреже жена у полицији.

МАРИЈА СИНЂЕЛИЋ – председница Мреже жена 

Полицијски службеник Марија Синђелић, радни однос у Министарству унутрашњих послова засновала је 2003. године у Полицијској управи за град Београд у Управи саобраћајне полиције. Три године касније, прелази у Управу за управне послове. Тамо стиче нова знања и након две године, поново се враћа у саобраћајну полицију, полицијску испоставу за увиђаје саобраћајних незгода. У складу са афинитетима и препозната због преданости, 2010. године, почиње да ради у Управи саобраћајне полиције у седишту Дирекције полиције. Добија прилику да напредује и од 2016. године, обавља послове координатора за стручно образовање, оспособљавање и усавршавање у Дирекцији полиције. Године залагања и марљивости су је препоручиле да се од  2019. године налази на радном месту шефа Бироа директора полиције.

Од 2016.године, налази се у проширеном тиму за имплементацију Пројекта „Развијање родне агенде у Министарству унутрашњих послова 2016-2018“ и привржена је унапређењу родне равноправности у Министарству унутрашњих послова. Током 2016. године, учествовала је на међународној конференцији Интернационалне асоцијације жена у полицији.

Колеге које Марију добро познају знају да она не говори много, али постојано стоји уз своје пријатеље и поуздано их неће изневерити. Вредна је, темељна, посвећена и добар човек. Дели вредности наших колегиница из Мреже.