Семинар на тему ''Дискриминација и злостављање на раду – препознавање, спречавање и заштита''

У оквиру реализације Пројекта ''Развијање родне агенде у МУП-у РС'' у сарадњи са Канцеларијом шведске полиције, у два циклуса, од 02. до 03.11. и од 09. до 10.11.2021. године, реализован је семинар за чланице Удружења Мрежа жена у полицији Р. Србије, на тему ''Дискриминација и злостављање на раду – препознавање, спречавање и заштита'', у хотелу ''Метропол'' у Београду.
У оквиру семинара, на којем је предавач била др Невена Петрушић, учеснице су се упознале са концептима и основним појмовима једнакости, појавом злостављања на раду и начинима на који се врши, начином спречавања и разликама у домену заштите од дискриминације и злостављања на раду.
Такође, пружена им је и прилика да унапреде знања о правном појму дискриминације и њеним елементима, да разликују дискриминацију од злостављања на раду као и да развију капацитете за препознавање и разликовање појединих облика дискриминације.
 
Својим присуством подршку овом семинару и нашим чланицама дале су гђа Татјана Васић – консултанткиња за родну равноправност у Канцеларији полиције Шведске и руководилац имплементационог тима, гђа Гордана Вуковић (помоћник начелника Сектора за људске ресусрсе), као и чланице Управног одбора Мреже жена.