Тренинг за чланице Мреже жена у полицији у оквиру НАВАК-а

Недавно је одржан други по реду једнодневни интензивни тренинг за чланице Мреже жена у полицији МУП Републике Србије, у Суботишту, у оквиру НАВАК („Национално возачке академије“).

Тренингу је присуствовала 21 полицијска службеница из Подручних полицијских управа и Полицијске управе за град Београд.
Овај вид једнодневне обуке је по други пут организован за учеснице Мреже жена у полицији и састоји се из теоријског и практичног дела. Полицијске службенице су га у оба наврата успешно савладале. Усвајањем неопходних знања и стицањем додатних вештина за успешно управљање моторним возилима, обука је допринела развоју њихових капацитета и припремила их је да препознају и избегну опасност у саобраћају.
Овакав тренинг даје прилику за значајан развој вештине - без обзира на претходно искуство. Кроз савладавање критичних ситуација у вожњи, унапређују се основна знања, као што је правилан положај за управљачем или техника најефикаснијег управљања, све до вештина професионалаца, као што је реакција на проклизавање у кривини.
Све учеснице једнодневног тренинга су добиле Сертификате, којима се потврђује да су успешно завршиле курс безбедне вожње.